Böyle evrensel olayları dünyasal gözlerle ve bilgilerle değerlendirmek çok kısır bir düşünce tarzıdır. Oysa bilimsel düşünce, her türlü yeniliğe, olanağa ve ışığa açık olmalıdır. Bazı dar görüşlü çevrelerin zihinlerinden hala silemedikleri şüphelerine ve bencilliklerine rağmen bugün artık gelişmiş ülkelerde ” Ufoloji” bir bilim dalı haline gelmeye başlamıştır.
Geçmiş çağlarda uzaylılar dünyamızı ziyaret ediyorlar mıydı?
Günümüz insanı için, dünya dışı varlıklar ve onlara ait uzay araçları olan UFO’lar her ne kadar yeni bir konu gibi görünse de Ufoloji’nin tarihçesi hemen hemen dünya denilen bu mavi planette ilk insanın ortaya çıkışından önceki zamanlara kadar dayanmaktadır. Geçmişin bilinmeyen sayfaları arasında unutulmuş olan eski uygarlıkların efsaneleri, yaptığı eserleri bile bu bilinmeyen kusursuz örneklerle doludur.
Gezegenimizdeki dünya dışı yaşamla ilgili ilk kayıtlar M.Ö.45.000’lere dayanmaktadır.
Yıldızlarda ve gezegenlerde yaşam var mı?
Dünyamıza benzeyen sistemleri araştıran uzman bilim insanları, yalnızca içinde bulunduğumuz “Samanyolu Galaksisi” içerisinde en az 10 ila 15 milyar arasında dünya benzeri gezegenin bulunduğunu iddia etmekteler. Dünya dışı yaşam formlarının keşfi için son derece önemli olan bu araştırma bizlere önü alınamaz yeni sırların ve keşiflerin yolunu açmakta.
PennState Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, NASA’nın Kepler Teleskobu’nu kullanarak Samanyolu Galaksisindeki dünya benzeri gezegenlerin sayısını tahmin etmeye çalıştılar. Elde edilen verilerin ışığında araştırmacılar, sadece bizim galaksimizde düşündüğümüzden çok daha fazla dünya benzeri gezegen olabileceğini ortaya çıkardılar.
NASA’dan yapılan açıklamada bugüne kadar toplam yaklaşık 5 bin gezegenin keşfedildiği ve bunların 3 bin 200’nün teyit edildiği bildirilirken, Kepler’in keşfettiği gezegenlerin toplamının 2 bin 325 olduğu açıklandı.
Açıklamada ayrıca bulunan gezegenlerden yaklaşık 550’sinin küçük ve dünya gibi kayalık olduğu belirtildi. Bulunan gezegenlerden 9’unun ise yaşanabilir bölge de yer aldığı kaydedildi.
2015 yılından 2020 yılına gelindiğinde uzmanlar sadece beş senelik dönem içerisinde 10 ila 15.000 milyar civarı olası gezegenin uygun yaşam şartları barındırabileceği olasılığını açıkladılar.
Geçtiğimiz ay içerisinde “The Astronomical Journal” isimli dergide yayınlanan sonuçlar, Güneş benzeri yıldızların dörtte birinde Dünya benzeri gezegenlerin bulunduğunu ileri sürdüler. Bu “dörtte birlik” oran sayıya döküldüğündeyse yalnızca Samanyolu Galaksisi içerisinde 10 milyara yakın dünya benzeri gezegenin olabileceği ifade etmekte. Bu hiç de hafife alınacak bir rakam değil sadece kendi galaksimiz düşünüldüğünde.
Dünyadışı varlıklar dünyamızı sık ziyaret ediyorlar mı?
Evet. İnsanoğlundan binlerce yıl önce bile bu ziyaretler vardı. İnsanoğlunun dünya adını verdiğimiz bu güzel gezegende ortaya çıkışı ile de bu temaslar daha büyük bir ivme kazandı. Genetik bir takım testler ve denemeler, sonrasında kurulan yüksek seviyeli medeniyetler ve tufan benzeri yıkıcı olaylar yaşanan büyük yıkımlar bu temasların izlerini bizlere kanıtlamakta. Bu temaslar bugün günümüzde sıklığı artmış bir şekilde dünyalı bir takım ortakları aracılığıyla gizli ve derinden devam etmektedir.
Dünya dışı zeki yaşam formaları bizler için bir tehlike oluşturuyorlar m?
Ufoloji literatürüne girmiş bilinen en aktif dünya dışı varlık türleri 22 adet sıralanmakta. Fakat bunların dışında da bizlerin bile henüz tanımlamakta zorlandığı çok değişik formalarda, farklı yıldız sistemlerine ait ve bambaşka paralel boyutlardan gelen varlıklarda söz konusu. Bunların içerisinde de tıpkı biz insanoğlu gibi iyileri olduğu gibi kötüleri türleri de mevcut.
Her birinin kendine göre farklı sebepleri ve amaçları var. Bu yüzden Hollywood filmlerindeki şirin uzaylı tiplemelerine çok fazla kapılmamak gerek.
Peki dünyamızı en çok ziyaret eden dünya dışı varlık türleri hangileri?
“Pleiadesliler, Orionlular, Siriuslular, Zeta-Reticuliler, Arcturuslular, Andromedalılar, Santorlar, Vegalılar, Nordikler, Blue Avianslar, Alfa Draconisliler, İnsectoidler” olarak kısaca isimlerini sayabiliriz.”
https://habergunebakis.com/?p=9695&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3Hg7TjCrB5PjPzeaxpLKrlCmcmtA4YGdTNH0EUr-HB9JqK8ouc3moV1Rg_aem_Ae4Gb80J3jTHUTrfFHlZZ1tEM7kjbNEdkLHlLmPZzhCx3EP6hNHJZtfKq1VTp9ZE9vc_7F3DOdHD_dA4cAohwZaU