AFAD Başkanlığı’nın Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirleri Genelgesi ile 81 il valiliği Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre artan sıcaklık değerleri sonrasında olabilecek orman yangınlarına karşı uyarıldı. İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı, 81 ilin valiliklerine gönderdiği ’Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler’ konulu genelge ile orman yangını için riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde ateş yakılması ve orman alanlarına girişleri 31 Ağustos 2022 tarihine kadar yasakladı.
Dilek yarımadası milli parkınında aralarında bulunduğu Milli Parklara giriş serbest bırakılmasına Sivil Toplum örgütleri tepki gösterdi.
Kuşadası Çevre Platformu Facebook sayfamızda Dilek Yarımadası Millipark’ının riskli günlerde ziyaretçi girişine kapatılması çağrıda bulundu.
Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada "Milli Parkımız Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Aydın İli için yayınladığı Meteorolojik Uyarı kapsamında Aydın Valiliğimizin aldığı karar ile 23.07.2022-27.07.2022 tarihleri arasında ziyaretçi girişlerine kapatılmıştır." denildi.

Aydın’da aralarında Kent Konseyleri, TEMA Vakfı, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin bulunduğu 26 örgütlenme ortak açıklama ile dikkatleri Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkına çekti. Orman yangınlarının birçok ülkede felaketlere neden olduğunu hatırlattı.

AHM
Ormanlara giriş yasaklandı :
Google'da Ara
Ormanlara giriş yasaklandı