Bugun...


Yeşil Köşe

facebook-paylas
İliçte jandarma var, köylü var, ama Amerikalı kimse yok!
Tarih: 20-02-2024 11:52:00 Güncelleme: 20-02-2024 11:52:00


Anagold şirketi 10 bin km.'den  gelip Anadolu'nun göbeğine İliç'e yerleşti ancak İliç'te evi olan Sedat Cezayirlioğlu'nun evine girmesi yasak!

Ve felaket konuşulduğu günden beri hiç kimse Anagold yetkilisi kimseyi görmüş değil, yani, karşımıza çıkan jandarma var, köylü var, ama Amerikalı kimse yok! Sömürge madenciliği işte budur, Hindistan'ı üç yüz yıl aralıksız sömüren İngilizler, iş arayan yoksul Hintliler'i kendi şirketlerine asker yaptı!

Adına da: Sepoy, dedi! Hintliler şikayet ya da isyan ettiğinde karşılarına kendi milletinin çocuğu Sepoylar çıktı! Yani Hintliler İngilizler'le değil kendi çocukları Sepoylarla savaştı, (büyük Sepoy isyanına kadar!) Bu şu demek, bizi bize kırdırtmak için karşımıza maaşlayıp para basıp kendi insanımızı çıkartıyorlar, istiyorlar ki birbirimize düşman olup nefret edelim!

Sepoy'ların ortaya çıkması İngiliz sömürüsü sonrası tarlasından köyünden olan ve işsiz kalan yoksul Hintliler'dir! Ki, ingilizler gelmeden Hindistan dünyanın en zengin ülkesiydi ve İngilizler geldikten sonra yoksulluk o kadar büyüdü ki Hintliler ancak İngiliz şirketin Sepoy (asker) olursa ancak bir iş bulabiliyordu! Köylülerimiz bizim insanlarımız ama o kadar derin yoksulluk içinde ki Anagold şirketine Sepoy olmaktan başka şansları kalmamış!

İnsanımız bir dönem yoksulluktan okuyamamış Fetö'nün dersane yurtlarıyla CIA ajanı olmuş, uzun bir zaman yoksul çocuklarımızı PKK kandırıp dağa kaldırdı, ve yoksulluğumuz hala sürüyor, bu sefer Anagold şirketi çocuklarımızı bize karşı maaşlıyor!

Nihat Genç





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI