Bugun...


Veli Tiryaki

facebook-paylas
PEDOFİLİ SUÇTUR, CEZASI HADIM OLMALIDIR!
Tarih: 28-11-2023 11:14:00 Güncelleme: 28-11-2023 11:22:00


Resim

 

PEDOFİLİ SUÇTUR, CEZASI HADIM OLMALIDIR!

Pedofili parafililerin alt grubunda yer alan bir cinsel dürtü bozukluğudur. Eylem gerçekleşirse hukuksal olarak çocukta cinsel istismar olarak nitelendirilmektedir. Pedofili çocuk genitallerini ellemek, cinsel ilişki, ırza geçme, sodomi, teşhircilik ve çocuk fahişeliği, pornografik materyal üretiminde kullanılması olmak üzere çocuğun cinsel sömürüsünü kapsamaktadır. Sürekli tekrarlayan saldırılardan dolayı çocukları cinsel olarak istismar eden pedofillerin psikolojik ve farmakolojik terapiye ihtiyaçları vardır. Pedofili olgularının sayısı gizli kalmaktadır.

Cinsel suç saldırganlarının pedofilik mi yoksa istismarcı mı oldukları sıklıkla tartışılmaktadır. Bu durum, yapılan tanıma ve operasyonel sınıflanmaya bağlı bir durumdur. Adli tıp açısından sorulması gereken pratik soru çocuklara cinsel saldırıda bulunan pedofiller ile pedofili kriterlerine uymayan çocuk cinsel istismarcıları arasında herhangi bir farklılık olup olmadığıdır. Genel görüş tüm çocuklara yönelik cinsel saldırıda bulunanların pedofili olarak değerlendirilmesidir. Pedofilinin tanımındaki farklılık pratik boyutta sorunu yaratmaktadır.

Artık bunları konuşmalıyız görmemezlşkten gelmemeliyiz.

Siirt'te 14 ve 15 yaşındaki kızlarına tecavüz eden ve "ben senin babanım bunlar normal" diyen bir baba. Diyarbakır'da 9 yaşındaki kızına 1 ay boyunca tecavüz eden başka bir baba. Antalya'da 4.5 yaşındaki kızına 1.5 yıl boyunca tecavüz eden, baba. Yine Antalya'da kızına 14 yaşından 20 yaşına kadar tecavüz eden ve 3 çocuğu olan, baba. Sinop'ta 11 yaşındaki kızına tecavüz eden ve iki çocuğu olan, başka bir baba. Samsun'da 14 yaşındaki kızına tecavüz edip bir çocuğu olan, yine bir baba. Aydın'da 14 yaşındaki kızına tecavüz edip bir çocuğu olan, bir baba. Edirne'de 13 yaşındaki kızına tecavüz eden ve kızının doğurduğu çocuğa da daha sonra tecavüz eden, başka bir baba. Bolu'da 16 yaşındaki kızına tecavüz eden, baba. Antalya'da 13 ve 16 yaşındaki öz kızlarına tecavüz eden, bir baba. Şanlıurfa'da kızına tecavüz eden savunmasında 'kızım zaten hayat kadınıydı' diyen, bir baba. Kızına tecavüz eden 'babaya Neden yaptın' sorusuna 'bir yemek yapıldığı zaman tadına ilk siz bakmazmısınız?' diye cevap veren, başka bir baba. Ve bu şekilde sürüp giden babalar zinciri.. Ve bu nedenle bu haysiyetsiz sapıklara pedofoli kelimesini kullanmamalıyız. Çünkü pedofoli için hastalık deyip cezalarda indirime gidiliyor, ertelenmeler oluyor, ya da bu insanları tedaviye gönderdikten bir müddet sonra davalar düşüyor. Pedofili bütün bunlara tepkisiz kalan toplum hastalığıdır ne yazık ki. Biz ne zaman duyarlı bir toplum oluruz işte o zaman güneş yeniden doğacak. Unutmayın onlar kadar bizlerde kokuşuyor çürüyoruz...

Pedofili ile ceza indirimine ASLA GİDİLMEMELİDİR!!!

Aksine cezayı arttırıcı etkisi ile kişi seneler sonra hapisten çıksa bile yaşayacağı yerler dahil kontrol altında tutulmalı hiç bir çocuğun etrafında erişkin biri olmadan bulunmasına izin verilmemelidir!

Pedofilinin yaşama ihtimali olan bütün komşular bu durumdan haberdar edilmelidir.

Pedofili ağır tedavi yöntemler ile cinsel dürtüler ve cinsel işlevler kontrol altına alınarak ancak sınırlandırılabilir. Yasal düzenleme yapılıp HADIM EDİLMELİDİR… Unutmayın  Ceza sonrasında da aynı suçu işleme olasılığı bulunmaktadır!!

Eğitimde Ahlak dersi de tekrar getirilmelidir..





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI