Bugun...


Selin Esen Güneş

facebook-paylas
"ETME BULMA DÜNYASI"
Tarih: 25-02-2024 11:25:00 Güncelleme: 25-02-2024 11:25:00


Aydın İyi Partide 01 Nisan 2023 tarihinde Aydın il ve ilçelerinde Genel seçimlerde Genel merkezin isteği ile Milletvekili ön seçimleri yapılmış ve yapılan sıralamada atama il başkanı 1’nci çıkmıştı. 

Daha sonra sıralama sonucunda Ön seçimde 1’nci çıkan il başkanı Genel Merkez sıralaması 2’nci sırada gösterilerek 1’nci sıraya 2019 da yapıldığı gibi kontenjan olarak Ankara’dan mevcut Sivaslı M.vekili gelerek aday yapılmıştır.

14 Mayısta yapılan genel seçimlerde ise Aydın’dan 2 – 3 vekil çıkarma hedefindeyken, sadece kontenjan aday seçilerek TBMM gitmiş ama Kontenjan nedeniyle Aydın’dan başka vekil çıkamayarak emekçiler yerinde kalmış. Aydınlı seçmen oyunu vermeyerek tepeden gelen bu uygulamaya tepkisini göstermiştir. Bu görünen bir tespit.

Bundan sonra sanırım, kontenjan vekil vicdan yaparak  hakkını yedim dediği 1’ nci sıraya hakkını helal ettirebilmek için çalışılmaya başlanmış, Ankara’ larda buluşmalar, Aydın’da 1453 restorantta yemekli buluşmalar derken, R.T’ in Yerel seçim nedeni ile Genel Başkanın İzmir’de Recep Başkan aday olduğu yere aday yapılacaktır sözüne istinaden İl Başkanlığı görevinden Efeler Belediye Başkanı adaylığı İçin istifasından sonra plan tıkır tıkır işlemeye başlamış ilk önce İl yönetimine yaklaşık 50 gün tüzük gereği seçim yaptırılmamış kamu oyunda ve Ankara’da yönetimi başarısız gösterilerek İl yönetiminin İyi Parti tüzüğünün 49 ncu maddesinde geçen ‘’ Partinin ilke ve kararlarına aykırı davranış ve faaliyetleri tespit edilen il ve ilçe yönetimlerinin üçte iki çoğunlukla görevden el çektirilmesine karar verebilir.’’  Ama nedense hukukçular bilir bugüne kadar bir gerekçeli karar sunulmadı ucu açık bir madde Partinin ilke ve kararlarına aykırı davranış ve faaliyetleri tespit edilen bu faaliyetler neler bilinmiyor. Tabi bu zaman içerisinde Atamalı İl Başkanı Seçilmiş yönetimi görevden aldırıp atama yaptırmak için Ankara’ya kaç defa gitti ve ne kadar harcama yaptı bilmiyoruz bu kendi vicdanına bırakıyoruz. Unutmadan Bu arada sayın vekil içerden olup biteni de dakika dakika raporlama görevini kime verdiğini söylemeye gerek yok aklı selim kişi bunu anlayacaktır.

Aday adaylığı ve Aday seçiminde yapılan hatalarla ilgili bir önceki yazımızda bahsetmiştik. Bu yazımızda da yapılan usulsüzlük ve kanuna aykırı hareketleri ele alalım ki , Avukat olan arkadaşlarımız konuyu anlayacaklardır.

Partinin zarar görmemesi için uyarı görevimi yapmak isterim...

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU 19.10.2023 gün ve Karar No: 1460 kararında ;

f) Siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile

 g) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların,

en geç 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar 2839 sayılı Kanun’un 18’inci maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğine ve ayrıca bunlar için aynı Kanun’un 19’uncu maddesinde yer alan görevden ayrılmaya ilişkin hükümlerin uygulanmasına,

3- Aday olmak isteyen siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin de en geç 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar istifa etmeleri gerektiğine ve istifa etmelerine ilişkin esas ve usullerin 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 40’ıncı maddesi uyarınca belirlenmesine yazmasına ve bu yazının bütün Siyasi partilere gönderilmesine rağmen Partimizde hiç mi Avukat yok, Seçim işlerinden sorumlu başkan nerede ne iş yapar . Gerçi sizlerde haklısınız yaptığınız işler 3 kişi tarafından yaptığı söyleniyor Atamalı vekil, Atamalı İl başkanı ve Başkan adayı, yapılanlardan ne ilçe başkanının ne yönetimin haberi oluyormuş. Herkes şikâyetçi Balkonda konuşulan tek konu bu başka konu yok. Şimdi gelelim hatalara

1. Yönetim Kurulu kararı olmadan tekrar üyeliğe başvuranların üyelikleri onaylandı.

2..İlçeden red edilen Şahıs yine il yönetim kararı olmadan Evraklar Ankara’ya gönderilerek Jet hızıyla üyeliği onaylanarak Meclis üyesi yapıldı acaba bu kişinin faydası neydi ki bu kadar kendinizi paraladınız. ( Buyur Tüzüğe aykırı , Partinin ilke ve kararlarına aykırı davranış ve faaliyetler hadi Atamalı vekil Al il yönetimini görevden  GİK üyeleri bu sizin görev tanımınızda geçiyor. Artık görevinizi yaparsınız  )

3.Meclis üyeleri seçimi Efeler 1 nci sıra meclis üyesi adayı 1 Kasım’da İl yönetiminde olduğu ve 21 Aralık’ta İl yönetimi ile birlikte görevden alındığı bu nedenle 1 Kasımda istifa etmediği açıkça bilinmekte iken siz nasıl aday gösterdiniz yarın meclise girdiğinde bu ortaya çıktığında ne yapacaksınız. Bunu hesabını kim verecek.

4. 15 gün önce basında yayınladınız İl yönetimi ve divanı diye , İl yönetiminde bulunan ve aynı zamanda Başkan yardımcısı olan Y.Ö., A.D.M. ve Efeler yönetiminde bulunan S.D. nasıl oluyor da İncirliova Belediye meclis üyeliği listesinde YSK ya bildirdiniz. Siz böyle mi yöneteceksiniz. Partiye daha ne kadar zarar vereceksiniz.

5. 20 Şubat 2024 saat:17.00 da evraklar YSK’ya teslim edilmesi gerekirken zamanında evrakların teslim edilmediği için Kuyucak’ta İyi Parti olarak aday çıkartamıyorsunuz bunu sorumlusu kim ? Seçim takvimi aylar önceden bilinmesine rağmen İl Başkanı ve seçim işleri başkanı neden önlemini almadı? Doğa otellerinde gezeceğinize İlçelerde gezmek daha mantıklı değil mi ? Bunun hesabını kim verecek İyi Parti mi ? yoksa Sorumlu sorumsuzlar mı ? ya da İlçe Başkanı mı suçlanacak.

6. 15 Şubat 2024 günü Genel Başkanımız gelecek diyerek Atamalı Vekil ve İl Başkanı Aday belirlenemeyen ilçeleri ziyaret edip aday yoksa ilçe başkanı olarak aday olacaksınız dediğiniz Kuyucak, Çine, ilçe başkanları şuan aday ve Yenipazar  adayı yönetim kurulu üyesi kanuna göre 1 Aralıkta istifa etmesi gerekiyor, YSK derse bunlar kabul olmaz o zaman ne olacak bu ilçelerde İyi Parti aday gösteremeyecek mi ? Hesabını kim verecek ?  İncirliova ve Germencik iyi saklamışsınız sanırım aday yıpratılmasın diye ,Germencik aday bulamıyoruz sanırım aday çıkaramayacağız derken bir baktık ayın 15 i devlet memuru maaşı gibi aday olmuş ,ne hikmetse 1 gün sonra Genel Başkan gidince aday değişmiş kimle 2019 da görevden alındıktan sonra partiden istifa edip başka partilere gidip 1 gün dahi Partiye uğramayan ve İstifadan sonra her şeyi yazanlar Başkan adayı denince tekrar iyi Partili olmuş Sahi geri dönüş için yönetim ile toplantı yaptınız mı ?

7. Atamalı İl Başkanı Kaliteli bir yönetim oluşturmak için geliyorum derken kalite bu mu ? Seçim ile ilgili gelen yazıları dahi okumaktan aciz miyiz? Yönetim de Kaç tane muhtar adayı ve aza var , bu muhtar adayları ve azalar kendileri için mi çalışacaklar yoksa İyi Partinin seçim işleri için mi çalışacaklar. Yönetimi doldurmak için milleti arayıp zorla yönetime yazdığınız, toplantılara gelmeseniz de olur isminiz geçsin diyerek mi  yönetim oluşturdunuz. Bunlar Balkon muhabbetlerinde geçen konuşmalar. Yönetim kendilerinin haberi olmadan olayları basından duymalarından dolayı mutsuzlar bilginiz olsun .

8. Meclis üyeliği sıralamasına girmiyorum bunu zaten vatandaşlar görüyor ve biliyor ama Kuşadası’na yanlış yapıldığı açıkça belli sahi orada yıllarca teşkilatın yükünü çekenleri nasıl oldu da son sıralara koyup sadece seçimden seçime gelip seçimlerde aday olanları emeksizleri başlara yazdınız, Sonrada gidip Ne olur istifa etmeyin mi dediniz. Bir Parti için ne kadar acı . Bunların sorumluları kimse hesabını vermeli ve unutmayınız GERÇEKLERİN ER YADA GEÇ ÇIKMA GİBİ BİR HUYU VARDIR.

9. Şimdi sizlere sorumuz, Bir önceki yönetim ile Atamalı vekil bu şekil hareket edemeyeceğini bildiği için tüzüğünün 49 ncu maddesinde geçen ‘’ Partinin ilke ve kararlarına aykırı davranış ve faaliyetleri tespit edilen il ve ilçe yönetimlerinin üçte iki çoğunlukla görevden el çektirilmesine karar verebilir.’’   e dayanarak görevden el çektirdi ve her dediğine evet diyecek olanı atadı ve atanan kişide hevesliydi. Atama dışında İl Başkanı olma şansı yoktu , her girdiği kongrede kaybediyordu.

10. Sayın Vekilim Değil 49 ncu madde Baştan sona Tüzüğe aykırı işler ve bunlar yapılırken sizde bunları biliyordunuz peki siz gereğini yapacak mısınız yoksa yaptığınız işlere tüzüğü mü uyduracaksınız. 

 

Güzel bir atasözü var "ETME BULMA DÜNYASI", insanların yaptıkları kötülüklerin ve iyiliklerin karşılığını bu dünyada göreceklerine inanılan bir gerçeği ifade eder. Kişinin yaptığı davranışların, er ya da geç kendisine döneceğini belirtir ki  emekleri çalınan , haksızlığa uğrayan  insanların ahı bir gün bunu yapanın er yada geç karşısına çıkar. İLAHİ ADALET AFFETMEZ…

https://www.ysk.gov.tr/doc/karar/dosya/46619208/2023-1460.pdf

 

BİRDAHAKİ YAZIMIZDA İL VE İLÇELERİN SEÇİM ÇALIŞMALARINA NE ZAMAN BAŞLAYACAKLARINI  KONUŞACAĞIZ..





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI