Bugun...



TORBALI'DA PAZARCI ESNAFININ FIRSATÇILIĞI KONTROL ALTINA ALINMALI!!!!

TORBALI'DA TEPEKÖY ESKİ KAPALI PAZAR YERİNİN KAPANMASIYLA TEK PAZARA DÜŞEN TORBALI PAZAR PAZARI FAHİŞ FİYATLARLA DİKKAT ÇEKTİ.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-09-2023 16:57:49 Tarih: 23-09-2023 15:47

TORBALI'DA PAZARCI ESNAFININ FIRSATÇILIĞI KONTROL ALTINA ALINMALI!!!!

             

              İlçemiz Tepeköy mahallesinde eski kapalı paza yerinin yıkılmasıyla Perşembe günleri kurulmakta olan pazar 3-4 hafta açılmayınca Pazar günleri kurulan açık pazar yeri fahiş fiyatlarıyla Torbalı halkına zor günler yaşattı. 

              Pazar günü kurulan pazar yerinde taze fasulye 120 TL., bamya 100 TL., börülce 100 TL. , barbunya 100 TL. ye satıldığını duyan Torbalı vatandaşı fiyatlara isyan etti ve Belediyeyi denetim görevini yapmamakla suçladı. Pazar esnafı ise tarladaki ürünlerini toplatmakta eleman bulamadığından şikayet ederken, aradan geçen üç hafta sonra Koruluk bölgesinde Torbalı Belediyesi arkasında tahsis edilen Perşembe pazarının kurulmaya başlamasıyla fiyatlar bir anda düşmeye başladı ve kısmende olsa eski fiyatları görmeye başladık. Taze Fasulye 45-60 TL., barbunya 60-70 TL., börülce 50-60 TL., bamya 60-70 TL. civarında gezinen fiyatları gören halk bayram etti. Ancak; yine de Belediyeye olan kızgınlığı bitmemişti. Pazarın durumuyla ilgili vatandaşa soru yönelttiğimizde kızgınlığı her halinden belli cevaplarıyla isyanını haykırıyordu. 120 TL. ye fasulye satılırken Belediye esnafı neredeydi, neden pazar denetimleri yapılmıyor diye haykıran vatandaş isyanında sonuna kadar haklıydı. Torbalı pazar yeri ile Aydın ve Şirinyer pazar yerlerini kıyaslayan bir vatandaş ise aradaki fiyat uçurumlarının Torbalı'da denetimlerin olmadığını söyledi. Vatandaş; ilgililerce pazarların denetimlerinin layıkıyla yapılması gerektiğini söyledi.




Kaynak: Pazar yeri araştırması- Kamil Süren

Editör: Kamil Süren




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI