Bugun...



Fenerbahçe, stadyuma Atatürk'ün ismini vermek için harekete geçti

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün futbol maçlarını oynadığı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin adını "Atatürk Stadı" olarak değiştirmek için harekete geçtiklerini açıkladı. Kulüp başkanlığı süresi 4 dönemle sınırlandırılırken üyelik sistemiyle ilgili de yeni kararlar alındı.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-09-2023 21:51:09 Tarih: 12-09-2023 21:43

Fenerbahçe, stadyuma Atatürk'ün ismini vermek için harekete geçti

Fenerbahce Spor Kulübünün Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı, Başkan Ali Y. Koç, YDK Başkanı Uğur Dündar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör İsmail Kartal ile 8500'ün üzerinde Kongre Üyesinin katılımıyla Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapıldı.

Genel Kurul Toplantısına katılan kongre üyeleri 1959 öncesi şampiyonlukların hikayesinin anlatıldığı “Şampiyonun Yolu” tünelinden giriş yaptı. Yeni nesil teknolojinin kullanımıyla ve en özel anlatımla üyelerle buluşan “Şampiyonun Yolu” tünelinden geçerek kongreye giriş yapan üyeler, şampiyonlukların  hikayesini tüm detaylarıyla görme fırsatı buldu.

Tüzükde yapılan değişiklikler Kongre Üyeleri tarafından kabul edilirken, fenerbahce stadın Atatürk isminin verilmesi konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi de Kongre Üyelerin onayına sunuldu. Stadın isim değişikliği teklifi Genel Kurul Üyelerin oyları ile kabul edildi.

 Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'da düzenlenen kongrede yapılan oylamada, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin adının "Atatürk Stadı" olarak değiştirilmesi oylandı ve karar oy birliğiyle kabul edildi.

Onay için devlet yetkilileriyle görüşeceklerini belirten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, oylama öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"FENERBAHÇE'DE SARACOĞLU İSMİ YAŞATILACAK"

"Saracoğlu ismi Fenerbahçe'nin dünyasında bir yerde kesinlikle yaşatılacaktır. Bundan zerre kadar şüpheniz olmamasını rica ederim."

"ONAY SÜRECİ İÇİN DEVLETİMİZİN KAPISINI ÇALACAĞIZ"

"Muhtelif görüşler oldu, stadımıza nasıl sponsor olacak soruları oldu. İçiniz rahat olsun, biz her şeyi düşündük. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Ata'sına sıkı sıkı bağlı olan Fenerbahçe Kulübü'nün stadının isminin Atatürk olması gerektiğini düşünerek bu öneriyi sizlerin önüne getirdik. Buradaki oylamanın ardından gereken onay süreci için devletimizin kapısını çalacağız. Onların da bizi anlayışla karşılayacağına dair zerre şüphem yok."

BAŞKANLIK SÜRESİNE SINIRLAMA

Kurul'da alınan bir başka karara göre, başkanlık süresi 3 yıldan 4 dönem ile kısıtlanırken istifa eden üyelerin yeniden üye olmamasına karar verildi.

Kurul'da, “Başkan, 10 yıllık kulüp üyeleri arasından 3 yıl için genel kurul tarafından doğrudan doğruya gizli oyla seçilir” maddesinde değişikliğe gidildi. Yeni yapılan değişiklikte 38’inci maddede yer alan “Kulüp başkanı en az 10 yıllık kulüp üyeleri arasından 3 yıl için genel kurul tarafından gizli oyla seçilir. Aynı kulüp başkanı kesintisiz en fazla 4 dönem, diğer bir deyişle 12 yıl için seçilebilir. Kulüp başkanı aynı göreve ancak 1 tam dönem geçtikten sonra aday olabilir” maddesi, üyelerin oylarında sunuldu. Yapılan oylama çokluğu ile kabul edildi.

İSTİFA EDEN ÜYE, TEKRAR ÜYE OLAMAYACAK

Bir başka değişiklik de üyelik sistemine getirildi. İstifa eden üyenin yeniden üyelik işlemlerini yerine getirerek üye olabilmesine izin veren maddeye konuşmacılar tarafından tepki gösterildi.

Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, söz alarak bu maddenin mevcut haliyle kalması yönünde yönetim kurulunun karar değiştirdiğini belirtti. Fethi Pekin, “Bize gelen talepler, öneriler doğrultusunda tüzük tadil metnimizde, istifa eden üyelerin başvurdukları takdirde tekrar kulübe üyeliğini öngördük; giriş ücretinin tamamını ödemesi kaydıyla. Hazirun da destek oldu. Nabız yoklamaya gerek kalmadı, madde mevcut şekliyle kalsın başkanım” dedi.

Bu oylama da oy çokluğuyla kabul edildi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI