Bugun...



Bayraklı Şehir Hastanesi için iki hastanenin içi boşaltıldığı İddia Edildi

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili Genel Sağlık-İş'ten açıklama geldi. Açıklamada, İzmir Bozyaka ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nde çalışanların Bayraklı Şehir Hastanesi'ne yönlendirilmesine, iki hastanenin adeta içinin boşaltılmasına tepki gösterildi.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2023 21:55

Bayraklı Şehir Hastanesi için iki hastanenin içi boşaltıldığı İddia Edildi

Genel Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışı ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkemize Kamu-Özel ortaklığıyla işletilen 15 şehir hastanesinden sonra, son 2 yılda defalarca açılış tarihi deklare edilip, ardından ertelenen  İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanının bir Twitter mesajı ile, apar topar, personel planlaması yapılmadan, üstelik hizmet binasının sağlamlığı sorgulanırken açılmıştır.  

21 Ağustos-1 Eylül arası İzmir – Bozyaka - Eğitim ve Araştırma Hastanesi elektif vaka alımına kapatılmış, sadece acil ameliyat masaları aktif bırakılarak sağlık çalışanlarının büyük kısmı Şehir Hastanesinde gerekli klinik ve birimleri hazırlamak amacıyla görevlendirilmiştir.
Öncesinde EXPO İzmir ile birlikte açılış yapılması planlanmış, açılışın ertelenmesine dair kamuoyunu tatmin edici hiçbir açıklama yapılmamış, ‘’zemin kayması nedeniyle ertelenmiş’’ olduğu ve hatta yeni inşa edilen binada ‘kolon güçlendirme çalışmaları yapıldığı’’ yönünde basına ve kamuoyuna yansıyan görüntüler hastanenin depreme dayanıklı olmadığına ilişkin kaygıları artırmıştır.
Sağlık Bakanının Twitter mesajından sonra, 17 Ekim 2023 tarihinde, İzmir’de halen faaliyet göstermekte olan Sağlık Bakanlığına bağlı 3 Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli personelin bir kısmına ‘’ resmi tebligat olmaksızın’’ Bayraklı Şehir Hastanesinde görevlendirildikleri bildirilerek yeni görev yerlerinde bulunmaları istenmiştir.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI